mag. Jelka Hudoklin, prejemnica platinastega svinčnika, najvišjega priznanja Zbornice za arhitekturo in prostor v letu 2020!

Platinasti svinčnik je »priznanje za obsežen opus avtorja in vrhunske dosežke na področju arhitekture, krajinske arhitekture ali prostorskega načrtovanja«.

Komisija za podelitev platinastega svinčnika je našo sodelavko Jelko nagradilo kot krajinsko arhitektko in prostorsko načrtovalko z izredno bogatim in kakovostnim opusom. Njena dela so prepoznavna tako po izvrstnosti kot po strokovnosti, ki prispevajo h kakovostnemu soustvarjanju prostora in dviguje raven prostorske kulture v Sloveniji. Njen opus je raznolik in obsega različna področja in ravni prostorskega tin urbanističnega načrtovanja, od državnih do občinskih prostorskih načrtov, urbanističnih in regionalnih zasnov, sega pa tudi v polje krajinskoarhitekturnega projektiranja, varstva okolja in raziskovalnega dela. Za podelitev nagrade Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) sta pomembni predvsem visoka kakovost njenega dela in njena strokovna integriteta. Oboje se kaže v njenem angažiranem soustvarjanju slovenske prostorske kulture ter sodelovanju v organih in delovnih telesih ZAPS, Društva za krajinsko arhitekturo Slovenije (DKAS), Društva urbanistov in prostorskih planerjev (DUPPS) ter Društva arhitektov Dolenjske (DAD), kjer je doma in od koder deluje.

Po podelitvi nagrade pa nas je navdušilo glasovanje radijskih poslušalcev dne 12.10.2020, ko je Jelka je ob tem postala tudi Ime tedna na Valu 202. Glede na to, da naša stroka sicer ni medijsko zelo prepoznavna, smo tega še toliko bolj veseli!

Več…

http://www.zaps.si/index.php?m_id=NOVICE&n_id=1060
https://www.rtvslo.si/kultura/arhitektura-in-oblikovanje/platinasti-svincnik-v-roke-jelke-hudoklin-ki-je-sooblikovala-prostorski-razvoj-jv-slovenije/538582
https://www.dolenjskilist.si/2020/10/09/243010/novice/dolenjska/Jelki_Hudoklin_platinasti_svincnik_za_opus_in_vrhunske_dosezke/
https://www.facebook.com/media/set?vanity=zaps.si&set=a.3151026061670033